airmien

sesuatu tentang kehidupan

8 Tanda Dia Adalah Jodoh Kamu April 21, 2008

Filed under: Uncategorized — airmien @ 7:30 am
Tags:

Tanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Tanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Tanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…

Tanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Tanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…

Tanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Tanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Tanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!

Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?

Tanda

Advertisements
 

15 Responses to “8 Tanda Dia Adalah Jodoh Kamu”

 1. Izzatie Cool Says:

  Terbaekk…….artikel diatas terjadi pada diri saya……..sungguh menakjubkan……..

  Like

  • airmien Says:

   Berdasarkan kajian yang lama dan kecenderungan individu untuk mendapat jodoh. Usaha itu juga penting. Tahniah

   Like

   • Izzatie Cool Says:

    Adakah kalau tanda rindu pun bermakna dia jodoh kita…..????
    Hurrmmm……

    Like

   • airmien Says:

    Rindu itu fitrah bagi manusia

    Like

   • Izzatie Cool Says:

    Adakah kalau “si dia” bersikap bersahaja di depan kita tanpa menegur kita itu bererti dia jodoh kita juga…????

    Like

   • airmien Says:

    Cuba approach dan bertanya, adakah si dia ada perasaan yang sama seperti yang apa anda rasakan ketika itu atau ketika ini?

    Like

   • Izzatie Cool Says:

    Tapi saya tak berani….
    Macam mana kalau kasi no. handph0ne kat dia secara berahsia….

    Like

   • airmien Says:

    Sebagai langkah untuk mengenali dia dengan lebih lanjut, eloklah beranikan diri. Semoga berjaya

    Like

   • Izzatie Cool Says:

    Saya dan dia baru berusia dalam lingkungan 13 tahun….tapi saya dah dapat rasakan petanda yang kedua betul2 terjadi pada diri saya….asal lalu depan saya aje , buat saja2….dan lagi satu dia juga sering curi2 pandang kat saya…adakah pada usia remaja pun dah dapat rasakan yang dia tu jodoh kita…???

    Like

   • airmien Says:

    Masih muda lagi. Baru 13 tahun. Apapun, buat yang terbaik di dalam hidup.

    Like

   • Izzatie Cool Says:

    Terima kasih…harap sye dapat yang terbaek…

    Like

 2. nastain Says:

  saya yakin dengan jodoh yg allah berikAN…INSYAALLAH KALAU KITA BANTU AGAMA ALLAH,,,NESCAYA ALLAH AKAN BANTU KITA MALAH ALLAH AKAN MENGEKAKALKAN KEDUDUKAN KITA

  Like

  • airmien Says:

   Usaha, doa dan tawakal kepada Allah. Ajal, maut, jodoh, pertemuan di tangan Allah. tidak salah untuk kita sebagai hamba-Nya berusaha untuk mencari jodoh.

   Like

 3. aris Says:

  usaha dan doa tuk dapatkan jodoh

  Like

 4. Postingannya menarik banget om, Tapi maaf banget saya cuma bisa nyimak saja hehe

  Like


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s