airmien

sesuatu tentang kehidupan

Tanda-tanda Cinta Sudah Berakhir Disember 2, 2009

Filed under: Relationship — airmien @ 1:34 am
Tags:

Cinta kadang-kala tidak dapat diduga awal dan akhirnya. Ada yang bermula dan berakhir dengan kebahagiaan namun ada yang hanya bertahan untuk tempoh yang singkat sahaja. Sekiranya anda sedang dilanda waktu genting dalam percintaan anda, cuba lihat tanda-tandanya. Panduan ini berguna supaya anda tahu apakah hubungan itu masih dapat dilanjutkan atau tidak.

 

Dia Tukar Nombor Telefon

 

Tukar nombor telefon tanpa beritahu anda. Atau kalau anda mendapat nombor barunya, dia tak mahu mendengarnya. Ini tanda dia sememangnya tidak mahu mendengar suara anda lagi.

 

Duduk Berjauhan

 

Dulu, duduk berdekatan dan bermesra. Kalau dulu berduaan, ada saja yang dibicarakan. Tapi sekarang, dia hanya mementingkan kerja dan mungkin buat-buat sibuk untuk cuba mengelakkan dari berbicara dengan anda.

 

Suka Menghabiskan Masa Dengan Orang Lain

 

Dulu dia selalu mencari-cari waktu untuk bersua, tapi sekarang dia lebih suka menghabiskan waktu dengan orang lain atu teman-temannya. Dalam perbualan pun, dia tidak lagi bersependapat dengan anda lagi seperti dulu lagi.

 

Pindah Rumah Tanpa Beritahu

 

Alasannya, lupa untuk memberitahu anda. Namun sebenarnya ini adalah tanda dia tidak lagi ingin berhubungan dengan anda lagi.

 

Foto Anda Dihilangkan

 

Foto-foto anda diletakkan merata tempat yang tersorok seperti di bawah meja dan di laci. Dia bukannya menyimpan gambar anda sebagai kenangan atau nostalgia sebaliknya tidak mahu melihat wajah anda lagi.

 

Dia Lebih Senang Pergi Bersama Teman-temannya

 

Ciri-ciri ini dengan jelas dia lebih suka berdampingan dengan teman dia berbanding diri anda. Anda bukan lagi orang yang paling istimewa dalam hidup dia seperti dulu lagi.

 

Katanya Hubungan Sudah Berakhir

 

Kalau hubungan ini sudah berakhir begini, bermakna itulah permintaan dia dan anda harus menerima dengan hati yang terbuka.

 

Lupa Hari Jadi Anda

Jika sebelum ini ingat, tapi kini sudah lupa. Jangan tanya kenapa, tetapi faham-fahamlah sahaja bahawa anda sudah tidak berada dalam hidupnya seperti dulu.

 

Advertisements
 

One Response to “Tanda-tanda Cinta Sudah Berakhir”

  1. aween Says:

    saya sedih kerana slalu dikecewakan…………

    Like


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s